Fogászat és Implantológia

Mikroszkópos kezelések

Mikroszkópos gyökérkezelés, és egyéb mikroszkópos fogászati kezelések

Dr. Nyíri Gabriella főorvos

A gyökérkezeléstől még ma is sokan tartanak, noha a legkorszerűbb fogászati eljárásokkal már fájdalommentesen, 1 vagy 2 ülésben elvégezhető kezelésről van szó.

A modern diagnosztika segítségével jóval több tudásunk van a fogak bonyolult, sokszor egyedi anatómiai felépítéséről, a mikroszkópos kezelések bevezetésével pedig számos korábban húzásra ítélt fog is megmenthető.

A gyökérkezelés legmodernebb módszere a mikroszkópos gyökérkezelés, ahol a kezelést mikroszkóp alatt több tízszeres nagyításban végezzük. Ez egyrészről szakosodott fogorvosainktól speciális szaktudást, másrészről komoly infrastrukturális hátteret is igényel, mely elérhető fogászati rendelőnkben (fogászati mikroszkóp, 3D CT, valamint speciális gyökércsatorna tisztító és tömő berendezések). Ami eddig a hagyományos eljárásokkal láthatatlan volt, az most a mikroszkóp segítségével nem csak látható, hanem a speciális eszközöknek köszönhetően el is érhető.

Pácienseink számára ezért a mikroszkópos kezelés a létező legprecízebb ellátást nyújtja.

Dr. Nyíri Gabriella főorvos

A pontosság mellett a mikroszkópos gyökérkezelés további előnye, hogy a fertőzött csatorna teljes mértékben feltérképezhető, tisztítható, fertőtleníthető, valamint sokkal több ép foganyag menthető meg, mint a mikroszkóp nélküli gyökérkezelések alkalmával. A precíz gyökérkezeléssel és a lehető legtöbb fogszövet megtartásával a fog élettartama is jelentősen nő.

A mikroszkópos nagyítás nem kizárólag a gyökérkezelésben hozott innovációt.

A mikroszkóp alatt végzett bármely fogászati kezelésünk (tömés, betét/héj/korona készítése) pontosabb, tökéletesebb minőségű, így hosszabb élettartamú megoldást jelent pácienseinknek.

Keressen minket bizalommal! Hívjon minket a  06 1 240 6190-os telefonszámon vagy küldjön azonnal üzenetet nekünk:

    Érdeklődéshez/Időpont foglaláshoz töltse ki az alábbi mezőket

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00