Fogászat és Implantológia

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés az Optimadentnél

A gyökérkezelés célja minden esetben a gyulladt vagy elhalt fog megmentése. Ez sokszor a legnehezebb fogorvosi feladatok egyike. Türelmet, pontosságot, precíz eszközöket, és sok időt igényel.

Tapasztalt orvosainknak a komplikált gyökérkezelések sem okoznak problémát, a maximális biztonság és siker érdekében munkájukat nálunk a legkorszerűbb berendezések segítik.

A gyökérkezelés folyamata

gyokerkezeles_01

Gyökérkezelés – speciális berendezései

gyokerkezeles_csatornatagitas

Gyökérkezelés – csatornatágítás

A gyökérkezelés során a fogbél üreg tartalmát eltávolítjuk, ezt a teret lehetőség szerint sterillé tesszük, és olyan anyaggal tömjük be a gyökércsatorna teljes hosszában, amely tartós zárást biztosít. A fogbél üreg a fog kemény szövetei alatt található, ahol az erek, az idegek és a kötőszövet is. A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbél gyulladása, amit a mély szuvasodásból származó baktériumpenetráció okoz. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek. A gyökérkezeléssel a fertőzött beltartalmat, és a fertőzött csatornafalat is eltávolítjuk, melyet gyökérkezelő tűk segítségével hajtunk végre.

Elektromos gyökércsatorna hosszmeghatározó eszközzel állapítjuk meg a gyökércsúcs pontos helyzetét. A modern nikkel-titán gépi gyökércsatorna tágító rendszerek lehetővé teszik, hogy a görbe csatornákat is nagy pontossággal feltárjuk és betömjük.

Ezzel elkerülhetővé válik számos röntgen kép készítése, csökkentjük pácienseink sugárterhelését és csúcsig érő, a gyökércsatornát teljesen kitöltő pontos gyökértömést készíthetünk.

gyokerkezeles_menete

Gyökérkezelés menete

A gyökérkezelés lépései:

1, a beteg fog és a csatornák feltárása

2, a csatornák tágítása

3, a gyökerek és a fog tömése, a fog koronával való ellátása.

Az ideális gyökértömés „csúcsig érő” és „falálló”, teljesen kitölti a gyökércsatornát.

Bejelentkezés és információ kérés

Hívjon minket a 06 1 240 6190-os telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00

Vissza a Kezeléseink főmenü oldalára>>