Fogászat és Implantológia

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés az Optimadentnél

A gyökérkezelés célja minden esetben a gyulladt vagy elhalt fog megmentése. Ez sokszor a legnehezebb fogorvosi feladatok egyike. Türelmet, pontosságot, precíz eszközöket, és sok időt igényel.

Tapasztalt orvosainknak a komplikált gyökérkezelések sem okoznak problémát, a maximális biztonság és siker érdekében munkájukat nálunk a legkorszerűbb berendezések segítik (fogászati mikroszkóp, 3D CT, valamint speciális gyökércsatorna tisztító és tömő berendezések).

A gyökérkezelés folyamata

A gyökérkezelés során a fogbél üreg tartalmát eltávolítjuk, ezt a teret lehetőség szerint sterillé tesszük, és olyan anyaggal tömjük be a gyökércsatorna teljes hosszában, amely tartós zárást biztosít. A fogbél üreg a fog kemény szövetei alatt található, ahol az erek, az idegek és a kötőszövet is. A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbél gyulladása, amit a mély szuvasodásból származó baktériumpenetráció okoz. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek. A gyökérkezeléssel a fertőzött beltartalmat, és a fertőzött csatornafalat is eltávolítjuk.

gyokerkezeles_menete

Gyökérkezelés menete

A gyökérkezelés lépései:

1, a beteg fog és a csatornák feltárása

2, a csatornák tágítása

3, a gyökerek és a fog tömése, a fog koronával való ellátása.

Az ideális gyökértömés „csúcsig érő” és „falálló”, teljesen kitölti a gyökércsatornát.

Mikroszkópos gyökérkezelés

A hagyományos eljáráson túl rendelőnkben mikroszkópos gyökérkezelésre is lehetőség van. A gyökérkezelés mai legmodernebb módszere a mikroszkóp alatt, több tízszeres nagyításban végzett gyökérkezelés, amelynek köszönhetően számos korábban húzásra ítélt fog is megmenthető.

Pácienseink számára a mikroszkópos kezelés a létező legprecízebb ellátást nyújtja. További előnye, hogy a fertőzött csatorna teljes mértékben feltérképezhető, tisztítható, fertőtleníthető, valamint sokkal több ép foganyag menthető meg, mint a mikroszkóp nélküli gyökérkezelések alkalmával. A precíz gyökérkezeléssel és a lehető legtöbb fogszövet megtartásával a fog élettartama is jelentősen nő.

Bejelentkezés és információ kérés

Hívjon minket a 06 1 240 6190-es telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00

    Vissza a Kezeléseink főmenü oldalára>>