Fogászat és Implantológia

Fogkő eltávolítás

Alapos és professzionális fogkő eltávolítás és tisztítás

A rendszeresen végzett, speciális fogászati fogkő eltávolítás és tisztítás segít abban, hogy fogai sokáig egészségesek és szépek maradjanak!

A 2 lépéses dentálhigiéniai kezelés során a fogak felszínéről ultrahangos készülékkel távolítjuk el a fogkövet, majd ezt követően egy speciális polírozó készülékkel fejezzük be a tisztítást.

1. Lépés: Fogtisztítás

Cleaning

Fogkő eltávolítás

Ultrahangos fogtisztítással teremtjük meg a megfelelő szájhigiénia alapjait. Sima, tiszta fogfelszínen nem képződik fogkő, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával megakadályozhatjuk a fogkövek ismételt kialakulását.

Az ultrahangos depurátor a fogzománcot nem károsítja! A készülék működő vége rezgőmozgást végez, ezáltal a fogkövek a zománc károsítása nélkül lepattannak a fogfelszínről. A rezgőfej által felvett hangrezgések hatására légbuborékok képződnek és a légbuborékok hatására a fogkövek szétesnek.

2. Lépés: Polírozás

Polishing

Fog polírozás

Az ultrahangos tisztítás után minden esetben speciális polírozás következik, melyet Profiflex-szel, egy a homokfúvóhoz hasonló, eszközzel végzünk. Homok helyett finom bikarbonát port vízzel, nagy nyomáson a fog felszínére bocsájtunk. A tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a szennyeződéseket, az elszíneződéseket, foglepedéket. Kiegészítő kezelése lehet a fogkő eltávolításnak, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

Az eredmény, csillogó, fehérebb és magabiztosabb mosoly!

A kezelés fájdalommentes és körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, megismétlése 6 havonta ajánlott!

Hogyan alakul ki a fogkő?

A bakteriális plakk vagy lepedék a fogak felszínén keletkezik. Ez egy vékony, láthatatlan réteg, amely minden nap kialakul a fogak, valamint az íny felületén, de alapos és rendszeres fogmosással eltávolítható.

Ha ez helytelenül, vagy akár nem is történik meg, akkor egyrészt szuvasodás másrészt  ínygyulladás alakul ki.

Ha a fogak felszínén tartósan jelen lévő lepedék a nyál ásványi anyagainak hatására kikristályosodik, akkor sárgás vagy barnás lerakódás képében megjelenik a fogkő.

A fogkő fogorvos közreműködése nélkül nem távolítható el a fogak felszínéről, aminek az a veszélye, hogy a fogkő felületére újabb lepedékréteg rakódik további baktériumokkal. A fogkő egyre nagyobbá válik, elemeli az ínyt a fognyaktól, és a fog tartószerkezetének gyengülését, majd megbetegedését okozza. A folyamat kezdeti tünetei: ínyvérzés, rossz lehelet, fájdalom; majd előrehaladott esetben: fogvándorlás, fogmozgathatóság, ínyvisszahúzódás, gennyel telt, fájdalmas tasakok lehetnek. A szájápolás eszközei a fogkefe, a fogkrém, a fogselyem, esetenként szájöblítők alkalmazása.

 

Hívjon minket a  06 1 240 6190-es telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00

    Vissza a Kezeléseink főmenü oldalára>>