Fogászat és Implantológia

Fogbeültetés, implantáció

Elvesztette a fogát?

fogaszati_implantatum

Fogászati implantátum

A ma ismert és alkalmazott eljárások közül az implantáció, más néven műgyökér beültetés, a lehető legmodernebb megoldás a fogak pótlására. Az Optimadent Fogászati és Implantológiai Központban több mint 10 éve végzünk sikeresen implantációs műtéteket.

Sikerünk kulcsa, hogy:

 • szakorvosaink elismert és tapasztalt szakemberek,
 • munkájuk során a legkorszerűbb  bio- és antiallergén anyagokkal dolgoznak,
 • az implantáció 3D CBCT tervezés alapján történik,
 • orvosaink munkáját a legmodernebb technikai berendezések segítik abban, hogy a beavatkozások maximálisan pontosak és biztonságosak legyenek.

  nobel_biocare

  Nobel Biocare

Műgyökerek beültetésével lehetővé válik a különböző mértékű foghiányok pótlása, akár rögzített (nagyobb foghiány esetében koronák, hidak), akár kivehető fogpótlások segítségével. Egyik legnagyobb előnye, hogy egy adott fog pótlásakor a környező fogak épségben maradnak, egészséges fogat nem kell lecsiszolni, ami jelentős különbség a korábban alkalmazott hidakkal szemben.

Fogbeültetés

Miért fontos a foghiány pótlása?

fogbeultetes

Fogbeültetés

Foghiány esetén a hiányzó fog mellett lévő fogak bemozdulnak, az ellentétes oldalon lévő fog pedig – pár hiányában – lassan „elindul” kifelé.  Rágásproblémák adódhatnak, melyek hosszútávon emésztési gondokhoz vezetnek. A csontállomány pedig – fog hiányában – ritkulni kezd.

A fogbeültetés vagy műgyökér beültetés fogat foggal pótol, és nem támaszkodik más fogra ebben. Fog implantátummal akár egyetlen foghiány pótlásával is komoly egészségügyi problémákat előzhet meg, illetve kiválthatja a már meglévő protézisét akár fix híddal, vagy rögzített fogsorral.

shutterstock_1051254562_kicsi_01

Ideális esetben tehát minden elveszített fogat érdemes mielőbb implantátummal pótolni. Az implantátumok nagymértékben javíthatják a páciens életminőségét, hiszen a foghiányoknál beesett arc újra teltebbé válik, a korábban fogatlan állcsont újra funkcióképes lesz, az arc megfiatalodik az arcmagasság helyreállításának köszönhetően.

Első fogbeültetése előtt áll? Vágjon bele most aktuális kedvezményünkkel!

Érdekel>>>

Fog implantátum? Nem kell félni.

A fogászati implantátum behelyezése helyi érzéstelenítésben történik. A műtét rutin műtétnek számít, gyors és fájdalommentes, ideális esetben nem tart tovább, mint egy fog tömése. A gyógyulási idő elteltével – mely 3-6 hónapig terjedhet – megkezdődhet a felépítmények készítése (fogpótlás, korona, híd).

Az implantátumok behelyezését csontanalízis előzi meg, melynek során röntgenfelvételek és 3 dimenziós CT felvétel készül a csontállományról, hiszen implantátumot csak megfelelő vastagságú csontba lehet behelyezni. Ezen felvételek alapján dönt a szakorvos az implantációs technikáról, az implantátumok számáról, és a csontpótlás szükségességéről is, mivel előfordulhat, hogy a csonthiány oly nagymértékű, hogy csak a csontmennyiség növelésével végezhető el az implantátum beültetése.

Aktuális fogimplantátum akciónk>>

Forradalmi megoldás teljes foghiány esetére

A kivehető fogsor, minden hátrányával és nehézségével mára a múlté! Teljes foghiánnyal hozzánk forduló pácienseink számára, amennyiben lehetséges az All-on-4™ technológiát ajánljuk, mivel ennek a speciális fogbeültetési eljárásnak köszönhetően állcsontonként csupán 4 implantátum szükséges a rögzített fogpótlás eléréséhez. Az All-on-4™ kevesebb fogorvosi vizittel, gyors és költséghatékony megoldást jelent pácienseinknek!

Tudjon meg többet All-on-4™ technológiáról>> 

Tévhitek a fogpótlással kapcsolatban

1.       Nincs elég csontom a beültetéshez!

Valójában minimálisan 6 mm-es csontvastagság és 8-10 mm-es csontmagasság szükséges a műgyökér beültetéséhez. Azonban ennél „keskenyebb” csont esetén sem kell aggódni, hiszen a hiányos, vagy vékony csont (a legtöbb esetben) pótolható. Ez történhet csontpótló anyagok felhasználásával, melyek steril, biztonságosan alkalmazható, szövetbarát anyagok, vagy – szükség esetén – saját csont felhasználásával. A csontpótló anyagok tökéletesen beépülnek a csontállományba és megnövelik a csont vastagságát/magasságát. A pótlás eredményességét egy bizonyos idő elteltével újabb CT felvételekkel kontrolláljuk, majd biztonsággal megtörténhet a műgyökér beültetése.

csontpotlas_sinus_lift

Csontpótlás – Sinus Lift

A felső-hátsó fogak esetében az arcüreg közelsége is megnehezítheti a beültetést. Ilyenkor a kedvezőtlen anatómiai feltételek esetén arcüreg emelésre lehet szükség, amikor tulajdonképpen az arcüreg nyálkahártyájának megemelése révén történik a csontpótlás. Ez a műtét a csontmagasság növelésének régóta alkalmazott, biztonságos módja.
Csontpótló beavatkozások gyakran a műgyökér behelyezése során történhetnek, de nagyon kedvezőtlen feltételek esetén ez az eljárás megelőzi az implantációt, és csak a műtét utáni gyógyulási időszak (6-8 hónap) végeztével lehet a műgyökér beültetést végrehajtani.

Amennyiben a műgyökér beültetésének feltételi adottak, a szakorvos helyi érzéstelenítés mellett elvégzi a műtétet, melynek során az implantátumot behelyezi a fogínybe. A gyógyulási idő után erre kerül a felépítmény és a korona, mely mind egészségügyi, mind esztétikai szempontból tökéletesen megfelel az elvárásoknak.

Implantátumon rögzített fogsor

Implantátumon rögzített fogsor

Korona és hídpótlás implantátumon

Korona és hídpótlás implantátumon

2.       Hosszú időre fog nélkül maradok?

Biztosan nem. Pácienseink egy percig sem maradnak fog nélkül, bármennyi időt is igényel a foghúzás vagy a csontpótló beavatkozások utáni gyógyulás. A műgyökér beültetésig és az azt követő időszak alatt ideiglenes esztétikai megoldásokkal biztosítjuk, hogy Ön a gyógyulási idő alatt is bátran mosolyoghasson.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Hívjon minket a 06 1 240 6190-es telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

  10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00

  Vissza a Kezeléseink főmenü oldalára>>