Fogászat és Implantológia

Betétek, héjak

Betétek

Aesthetic inlays 04Az inlay vagy betét, olyan szilárd tömésfajta, melynek élettartama sokkal hosszabb a hagyományos tömésekénél.  Az inlayt a fogtechnikus készíti el lenyomat alapján. Olyan esetekben készítjük, amikor a fog túl nagy része hiányzik ahhoz, hogy töméssel megfelelően el tudjuk látni.

Aesthetic inlays 03A betétek esztétikusabb, és tartósabb megoldást jelentenek, mint a tömések, tökéletesen helyre tudják állítani a rágófelületet, a szomszédos fogak érintkező felszíneit (amit pl. nagy tömésekkel nem lehet megfelelően kialakítani, ennek gyakori következménye pedig a két fog közé beszoruló ételmaradék) ami a rágóizület szempontjából is nélkülözhetetlen.

Anyaguk lehet Gradia (műanyag), hagyományos kerámia és préselt kerámia (IPS Empress). A kerámia inlay rendkívül esztétikus. Egy speciális fogászati ragasztóanyag használata miatt a betét az ellátott foggal egy egységet képez, védi és megerősíti a megmaradt fogszöveteket.

Héjak

Aesthetic Veneers 01A héj a frontfogak külső felszínét borító vékony, kerámia lapocska, a fogak szépségéért. A héjak a fogak esztétikus megjelenésének javítását szolgálják, minimális foganyag veszteség mellett.

A fog külső, látható felszínén, csak a zománc felületes rétegét távolítjuk el, majd ennek helyére ragasztással rögzítjük a héjat.

Vissza az Esztétikai fogászati kezelések oldalára>>