Fogászat és Implantológia

Fogszabályozás

Fogszabályozás gyermek- és felnőttkorban

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermekének nemcsak szép, hanem szabályos állású fogai, arányos, harmonikus arca és gyönyörű mosolya legyen. Fontos, hogy gyermekét 6-8 éves korában fogszabályozó szakorvos lássa, hiszen ebben a korban már kiszűrhető számos komplex harapási és állcsontortopédiai rendellenesség, ami korai felismeréssel és a jól megválasztott készülékkel kiválóan kezelhető.

A fogazati rendellenesség funkcionális, esztétikai és pszichés zavart okozhat. Csak a szabályos és hiánytalan fogsor teszi lehetővé a fogazat könnyű tisztítását és az egyszerű szájhigiénét. A torlódott fogazatban fokozott a lepedék megtapadása, amely a fogszuvasodás és fogágypusztulás melegágyát jelentik. A szabálytalanul záródó fogsor egyes fogak túlterhelődését és állkapocs ízületi problémát okozhat.

A fogszabályozásnak nincsen felső korhatára, de természetesen az életkori sajátosságok befolyásolják a kezelés menetét.

Napjaink modern módszereinek köszönhetően (külső illetve a belső fogfelszínre felragasztott rögzített fogszabályozó készülékek) 50, 60, 70 évesen is szabályoztathatjuk a fogainkat és szebbé tehetjük mosolyunkat.

Készülékek személyre szabva

Fogszabályzó szakorvosaink mindig a páciens igényeire szabva ajánlják, majd a pácienssel közösen választják ki a legmegfelelőbb fogszabályzó készüléket.

A mai modern technológiák számos választási lehetőséget kínálnak a legteljesebb eredmény eléréséhez:

  • Kivehető fogszabályozó készülékek
  • Rögzített külső készülékek 
  • Láthatatlan készülékek

Fogászati rendelőnk mindhárom kategóriában több gyártó termékeit is forgalmazza (Invisalign, Forestadent, PSM stb.) azért, hogy pácienseinknek a számukra legmegfelelőbbeket ajánlhassuk és  pácienseink mind minőségben, mind megjelenésben, mind az ár tekintetében a számukra legmegfelelőbbet választhassák.

Kérjen fogszabályozási konzultációt! Várjuk szeretettel!

Hívjon minket a  06 1 240 6190-es telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00

    Vissza a Kezeléseink főmenü oldalára>>