Panoráma röntgenre számos esetben szükség lehet a fogászati kezelések során, napjainkban már nélkülözhetetlen felszereltsége a modern fogászati rendelőknek.

Legelső alkalommal az állapotfelmérő szűrővizsgálat alkalmával készítünk röntgen-felvételt. A panoráma röntgen szerves kiegészítője a fizikális vizsgálatnak, hiszen a felvételeken a teljes fogazat és az állcsontok is értékelhetőek, így a szabad szemmel nem látható képletekre, elváltozásokra is fény derül. Orvosaink a fizikális vizsgálat és az elkészült röntgen-felvétel birtokában már pontos fogászati diagnózist tudnak felállítani fogai állapotáról.

A panoráma röntgen a rejtett – szabad szemmel nem látható, vagy régebbi tömések alatt megbújó – fogszuvasodások felderítésében, illetve a gyökérkezelés, a fogbeültetés és a fogszabályozás során is segíti fogszakorvosaink munkáját. Amennyiben szükséges, úgy egy vagy csak néhány fogról periapikális, más néven kisröntgent készítünk, kicsinyers-5784amely informatívabb, egészen a foggyökerek legalsó pontjáig mindent részletesen megmutat a kérdéses fogak állapotáról.

Központunkban korszerű digitális panoráma röntgennel dolgozunk, amely gyorsan, és kényelmetlenségek nélkül készíti el a kívánt panoráma-felvételt. A röntgen összeköttetésben áll számítógépes rendszerünkkel. Az Önről készült felvételek így azonnal digitális ügyfélkartonra kerülnek, amely azonnal elérhetővé válik kezelőorvosa számára bármely kezelőhelyiségünkben is találkozzanak.

A kezelési javaslat kialakítása során a felvételeket közösen tekintik át és beszélik meg Ön és fogorvosa. Kérés esetén a felvételeket digitális formában, CD-n bocsátjuk az Ön rendelkezésére.

Aktuális fogászati akcióink>>