Miért veszélyes a fogkő?

A dentális plakk egy olyan lepedékréteg (biofilm), amelyet főként baktériumok alkotnak. Az egymásra rakódó rétegek idővel elmeszesednek és kialakul a fogkő.
Fogkő íny felett, de íny alatt is megjelenhet. Az íny felett legtöbbször sárgás-fehér színű lerakódásként azonosítható. Az íny alatt található fogkő nem látható, azonban szakember számára tapintható speciális eszközökkel.
Az íny alatt kialakult fogkő az íny és a fog között tasakot képez, elemeli az ínyt a fogfelszínről és így teret enged a baktériumok további megtelepedésének. Ez gyakorta vezet fogínygyulladáshoz, ínysorvadáshoz és fogágy betegség kiindulásához. Az íny alá bejutó baktériumok a fognyakon túl, a fog gyökeréig is eljuthatnak, és ezzel csontpusztulást okozhatnak.

Fogkő eltávolítás az Optimadentnél

happy young woman okay signAz Optimadent dentálhigiéniás kezelése során speciális eszközökkel távolítjuk el az íny feletti és alatti fogkövet. Különös figyelmet fordítunk a fogközök és a fogkefével nehezen elérhető helyek tisztítására. A fogkő eltávolítást követően homokfúvásos technológiát alkalmazó polírozást is végzünk azért, hogy a fogak felszínét tökéletesen simává tegyünk, ezzel is csökkentve és késleltetve a fogkövek újbóli lerakódását.
A kezelést fogorvos vagy szakképzett dentálhigiénikus kollégánk végzi. A kezelés első lépéseként ízesített érzéstelenítő hatású zselével ecseteljük be a fogínyt, hogy a kezelés apróbb kellemetlenségeit a minimálisra csökkentsük. Pácienseink védőszemüveget is kapnak azért, hogy a munkát segítő megvilágítástól kíméljük a szemet. Ezt követően kezdődhet meg a fogkő eltávolítás és fogpolírozás, amely kezelés a szájhigiénia állapotától és a fogkő mennyiségétől függően 30-60 percig tart rendelőnkben. Mindeközben kollégánk végig tájékoztatja Önt a kezelés lépéseiről illetve visszajelzést ad fogai és ínye állapotáról illetve a szabad szemmel észrevehető esetleges problémákról. A kezelés alatt rendelőnkben lágy zene szól, amellyel még kellemesebbé tesszük a nálunk töltött időt!

Ajándékozzon dentálhigiéniás kezelést karácsonyra

Fogászati kupon Karácsonyra