Implantációhoz kapcsolódó csontpótlás – Sinus Lift

Miért fogy a csontállomány?

Az aktív rágásnak csontmegtartó hatása van. A csontállomány általában akkor fogyatkozik meg, ha csökkenek a csontra ható erők. Amikor egy fogat elveszítünk, megszűnik a fog alatti csontra ható aktív erőkifejtés, így gyakrabban fordul elő a csontállomány csökkenése.

Mikor szükséges a csontállományt pótolni?

csontpotlas_sinus-lift

Csontpótlás – Sinus Lift

Minimálisan 6 mm-es csontvastagság és 8-10 mm-es csontmagasság szükséges a fogimplantátum, műgyökér beültetéséhez. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor implantáció előtt a csontállomány pótlására lehet szükség.
Napjainkban rutin eljárásnak számít, amikor szájsebész szakorvosaink az arcüreg alapját „megemelik”, megvastagítják azért, hogy a felső állcsont csontállománya elegendővé váljék fogászati implantátum befogadására. Ezt nevezzük arcüregemelésnek (Sinus lift).

Mivel pótoljuk a csontállományt?

A pótlást csontpótló anyagok felhasználásával végezzük, melyek steril, biztonságosan alkalmazható, szövetbarát anyagok, de – szükség esetén – saját csont felhasználásával is történhet. A csontpótló anyagok tökéletesen beépülnek a csontállományba és megnövelik a csont vastagságát/magasságát. A pótlás eredményességét egy bizonyos idő elteltével újabb CT felvételekkel kontrolláljuk, majd biztonsággal megtörténhet a műgyökér beültetése.

Kérdezzen szakorvosainktól, kérjen konzultációs időpontot:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00