A fogbeültetés nagy műtét

Miután szájsebész végzi, mindenki azt gondolja, hogy a fogimplantátum behelyezése nagy műtét. Ugyan teljesen steril körülmények között zajlik, mégis helyi érzéstelenítésben történik és ugyanolyan fogászati kezelésnek számít, mint egy fogtömés. Időben sem több egy tömés elkészítésénél. Egy implantátum behelyezéséhez ideális esetben 20 perc szükséges.

A közhiedelem szerint az implantáció fájdalmas

Pácienseink meglepődve tapasztalják, hogy a vártnál sokkal kevésbé megterhelő az implantáció. Egy foghúzás utáni állapot például sokkal kellemetlenebb szokott lenni, mint a fogbeültetés utáni állapot.

A fogimplantátum kilökődhet

Nagyon kevés esély van a kilökődésre, és annak mindig jól meghatározható oka van. A kilökődést sosem az implantátum okozza önmagában, hiszen az titániumból készül, ami biofém, csakúgy mint pl. a csípőprotézisek,  így a szervezet elfogadja. A sikertelenség mögött egyéb tényezők szerepelhetnek dohányzás, rossz szájhigiénia, elhanyagolt, kezeletlen csontritkulás vagy cukorbetegség. Jó egészségi állapot esetén az implantáció sikeressége közel 100%-os.

A fogbeültetés drága

Mérlegeléskor figyelembe kell venni, hogy az implantátum akár egy életre szól, a koronát lehet cserélni rajta, de koronacseréről is csak 10 éves távlatokban beszélhetünk. A korábban foghiány kezelésére alkalmazott hidak esetében, fontos tudni, hogy az élettartam nem örök, ráadásul a szomszédos fogakat is le kell csiszolni, nem egy  hanem 3 korona készül, ami előrevetíti a szomszédos fogak későbbi kezeléseit. Implantálással ez a trauma elkerülhető a szomszédos fogak számára.

Az Optimadentnél nem csupán  az implantátum, de a fogbeültetés teljes költsége kedvezményes!

http://www.optimadent.hu/ajanlatok-arak/12-2017-fogbeultetes-akcio/