Barázdazárás gyermeke fogaiért!

5719binternetEzzel a rendkívül egyszerű és fájdalommentes kezeléssel megóvhatja gyermekét a fogszuvasodástól, hiszen a barázdazárásnak köszönhetően a gyermekkori fogszuvasodás gyakorisága nagymértékben csökkenthető.
Ezt az eljárást általában a barázdáltabb felszínű fogaknál, azaz a kis- és nagyőrlő fogak esetében javasoljuk prevencióképpen. Hogy kinél, pontosan mely fogak esetében ajánlott, arra az orvosi szűrővizsgálat alkalmával teszünk javaslatot. A barázdazárást a fogak előtörését követően mihamarabb érdemes elvégezni!

Prevenció vagy miért hasznos a barázdazárás?

Mindenkinek egyéni sajátossága, hogy az őrlőfogak rágófelszínén található barázdák milyen mélyek. A barázdák alja gyakran keskenyebb, mint a fogkefe sörtéi, így fogaink ezért sem tarthatók maximálisan tisztán. A barázdazárt felületek ezzel szemben simák, így könnyen és tökéletesen tisztíthatóak.

Mikor célszerű elvégezni a barázdazárást?

A barázdazárást ép fogon, lehetőség szerint a fog előtörésén követő 6 hónapon belül célszerű megtenni. Ez az időszak kb. 6 éves kortól egészen 18 éves korig tart. A féléves-éves fogászati szűrővizsgálat alkalmával javaslatot teszünk az újonnan előtört fogak barázdazárására, amennyiben a fog barázdáltsága ezt indokolja.

A barázdazárás menete

A barázdazárás első lépéseként fogorvosunk alaposan megtisztítja a fogat, azért hogy a barázdazáró, tömőanyag megtapadjon, majd ezt követi a feltöltés. A kezelés gyors és fájdalommentes, nem okoz kellemetlenséget gyermekének.
Amennyiben gyermeke első hosszabb fogászati kezelése a barázdazárás, úgy nagy eséllyel kellemes fogászati élménnyel távozik, így később sem valószínű, hogy félni vagy szorongani fog a fogorvossal való találkozások során.

Információ és bejelentkezés

Keressen minket bizalommal a 06 1 240 61 90-es telefonszámon vagy online:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00