Fogfehérítés – az én történetem

38 éves vagyok. Nem dohányzom, és odafigyelek a fogaimra. Azonban kávéból sok fogy. Nem kertelek, szeretem. Ráadásul kétgyerekes, dolgozó anyukaként irtóra nagy szükségem is van rá. Mondanám, hogy időről időre, de leginkább folyamatosan.
Mindig szépek voltak a fogaim, és fehérek. Ez az utóbbi években változott csak. Nem sárgák, de valamivel sötétebbek lettek. Ez nagyon zavar, amióta ismét dolgozom, hiszen nap, mint nap emberek között vagyok és csinosnak kell lennem. Talán az volt a legszembetűnőbb, hogy a rúzsok nem álltak jól, nem éreztem szépnek a fogaim az élénkebb színek mellett. Ezért egy ideje csupán szájfénnyel egészítettem ki a sminkem.
Döntöttem. Fehérítek! De amint elkezdtem keresgélni, azonnal kételyeim lettek. Roncsolja a fogakat? Nekem lehet? Végül egy ismerős fogorvost kérdeztem meg, aki megnyugtatott, hogy a modern fogfehérítési eljárások már biztonságosak, még akkor is, ha peroxidot is tartalmaznak. Megfelelő dózisban, hozzáértő kezekben semmi bajom sem lehet. Így döntöttem az Optimadent mellett, ahol Lencse Laura dentálhigiénikus végezte ZOOM fogfehérítő kezelésemet.

Lépésről lépésre

Laura nagyon kedves volt. Minden egyes lépésnél elmondta, hogy mi fog történni velem. Kétszer találkoztunk. Először fogkő eltávolításra és professzionális tisztításra kellett mennem.
1Noha szerencsés vagyok és alig volt fogkövem, mégis egy órát töltöttem Lauránál olyan alaposan tisztította meg és készítette elő a fogaim a fehérítésre.
Egy hét múlva találkoztunk ismét. Ezt már nagyon vártam. A kezelés 2 órát tartott, amiben az előkészítést követően 4×15 percet kellett speciális UV lámpa alatt töltenem.

  1. Laura egy izolációs anyaggal kente be az ínyem, hogy védje a fogfehérítés alatt.
  2. Felkente a fogfehérítő zselét, majd következett az első 15 perc fény.
  3. A hatóanyagot minden 15 perces fázis után eltávolította, és a megtisztított fogaimra új réteg zselé került. Ezt ismételtük összesen négyszer.

Közben kiválaszthattam, hogy milyen zenét szeretnék hallgatni. Kaptam párnát a fejem alá, és pokrócot a lábaimra. A 4×15 perc nem várakozás, hanem valóságos relaxáció volt!

A végeredmény!

Mint megtudtam A2-es árnyalatból B1-es lettem. Nem tűnik soknak, de az. Látható az eredmény!

2 3
Boldog vagyok! Köszönöm!

4
Brigitta