Nem látszik, mégis fontos!

Hátsó fogaink problémáit könnyebb titkolni, hiszen a frontfogakkal ellentétben egyáltalán nem, vagy csak ritkán, például nyitott kacajnál válnak láthatóvá. A takarásban lévő esztétikai hibáinkkal és fájdalmainkkal szemben gyakrabban vagyunk elnézőbbek, és megoldásukat is  hajlamosabbak vagyunk elhalasztani.

Mi szól a halogatás ellen?

Míg a kis fogászati problémákat kis kezeléssel, addig a nagyobbakat komplexebb, időigényesebb és költségesebb kezelésekkel tudjuk orvosolni.

Íme 4 ok, hogy miért menjünk időben fogorvoshoz:

  • id-100446988A fogak több kevesebb érzékenysége már problémát jelez! Amennyiben kis mértékű szuvasodásról van szó, a szuvas rész időben történő eltávolítása és a fogtömés általában megoldást jelentenek a problémára. Minél tovább halogatjuk az orvosi ellátást, annál nagyobb a veszélye a fogbélgyulladás kialakulásának.
  • A foggyökérig terjedő fogszuvasodást már nagyobb illetve hosszabban fennálló fájdalmasság jelezheti. Ekkor nagy valószínűséggel beszélhetünk fogbélgyulladásról, amely gyökérkezelés alkalmazásával általában orvosolható és a fog megmenthető!
  • Amennyiben a fog sérült, esetleg törött, úgy a kezelés halogatása egyre nagyobb kockázattal jár. A sérült fogrész, a sérülés mértékétől és elhanyagoltságától függően kezelhető töméssel, élpótlással, betéttel, de akár szükségessé válhat gyökérkezelés vagy foghúzás alkalmazása is.
  • A fogak érzékenységét fogínyprobléma is okozhatja. A fogínybetegség elhanyagolásáért hosszútávon igen nagy árat fizethetünk. A fogíny betegsége a fogak meglazulásához, a rágóképesség és később a fogak elvesztéséhez vezethet.

Mik a fogfájás okai? Keresse fogorvosunkat! Kezeltesse időben!

Érdemes az első tünetek jelentkezésénél konzultációs időpontot kérni és felkeresni rendelőnket. Az Optimadent fogorvosai a fizikális vizsgálat és a röntgen lelet értékelése után teljes képet tudnak adni fogai állapotáról és az esetleges problémákról.

Bejelentkezés fogászati konzultációra:

Hívjon minket a 06 1 240 6190-os telefonszámon, vagy küldjön üzenetet nekünk:

    10:00-12:0012:00-14:0014:00-16:0016:00-18:00