Fogászat és Implantológia

Pálvölgyi Éva

?Pálvölgyi Éva, fogászati asszisztens

Közel 46 évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni az Orvostovábbképző Intézet Fogászatán.

Az itt öltött 24 év alatt vált a szakmám hívatássá. Amit azóta is igyekszem a páciensek megelégedésedére művelni. Közben elvégeztem az Egészségügyi Főiskola szakoktatói szakát, majd a klinikai fogászati higiénikus képzőt. Talán ma is ott dolgoznék, ha nem számolják fel az egész intézményt. Ezután következett 5 év amikor más irányt vett a pályám.

Azt hittem örökre hátat fordítok a fogászatnak, hogy egy másik szenvedélyemnek hódolhassák a képzőművészet szeretetének. Elvégeztem a festménybecsüs iskolát, saját galériámban a kortárs festők műveiből rendeztem kiállításokat és próbáltam értékesíteni a képeket.

Az élet közbeszólt, mert ebben az időben írtak ki pályázatot a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Konzerváló Fogászati Klinika vezető asszisztensnői állás betöltésére.

Pályázatommal elnyertem az állást, végül onnan mentem nyugdíjba. Ez a munka kihívást jelentett, hiszen az egyetemen három elvárásnak mint – oktatás, betegellátás, kutatás – kell megfelelni, orvosnak, asszisztensnek egyaránt.

Itt az Optimadent Fogászaton igyekszem a 40 év tapasztalatát a páciensek javára kamatoztatni. Szabadidőmben kiállításokra, múzeumokba, koncertekre járok a párommal. Ha tehetjük kirándulunk, kerékpározunk.