Here to make you smile

Dr. Borsos Gabriella

Borsos_GabiDr. Borsos Gabriella PhD, MSc, Orthodentist 

Miután a Semmelweis Fogorvostudományi Karán 1994-ben diplomát szereztem, fogszabályozás rezidensként két évet Németországban dolgoztam. 1998-ban a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinikáján tökéletesítettem az addig megszerzett szaktudásomat. 1999-től 2014-ig a Heim Pál Gyermekkórház Állcsontorthopédiai és Fogszabályozási Osztályán dolgoztam. A fog-és szájbetegségek szakorvosa címet 1998-ban, fogszabályozó szakorvosi címet 2000-ben szereztem. Egészségügyi Szakmenedzser diplomámat 2008-ban kaptam.

A gyógyítás mellett évekig kutatómunkát is végeztem. Az érdeklődésem középpontjában a fogszabályozás során alkalmazott skeletális elhorogonyzás állt. Az orthodonciai implantátumok témájában rendszeresen publikáltam itthon és külföldön egyaránt. A PhD fokozatomat, ezen kutatás és publikációk alapján érdemeltem ki 2014-ben.

Tagja vagyok a világ, vezető szakmai szervezeteinek (European Orthodontist Society, American Association of the Orthodontists, World Federation of Orthodontists).

Két iskolás kisfiam van, akikkel kevés szabadidőmet igyekszem együtt tölteni. Ilyenkor lehetőleg sportolunk – síelés, lovaglás, teniszezés és vitorlázás a kedvencünk.