english
Kezdőlap
Szolgáltatások, kezelések
Rólunk
Elérhetőség
Áraink
Garancia
Képgaléria
Egészségpénztárak
Sajtó-Tv-Rádió

Érdeklődjön az Optimadent
Csillagvár és az Optimadent
MOM Park recepcióján!

Kivehető készülék

  • 4 éves korban: Ha már a tejfogazatban észlelhető valamilyen harapási eltérés, úgy azt már 4 éves kor után el lehet kezdeni szabályozni, hogy megelőzzük a beszédhibák kialakulását.

  • 6-12 éves korigkedvezőek a fogszabályozás feltételei, mivel a növekedés gyors ütemben zajlik. Ilyenkor majdnem minden rendellenesség jól kezelhető. Ha nem tapasztalunk semmilyen komolyabb eltérést (nyitott harapás, buldogharapás) a gyermek fogazatában, elég, ha ebben a periódusban (7 évesen) visszük el az első ellenőrzésre gyermekünket. Általában gyermekeknek készítünk kivehető készüléket. A gyerekek könnyen hozzászoknak készülékükhöz, színes figurák, csillámpor segítségével pedig egyedivé varázsolhatóak, így viselésük játékossá válik. Éjszaka mindenképp javasolt hordani, de nyugodt időszakban (leckeírás, olvasás, tv-nézés) is be lehet tenni őket. Minél többet hordja a gyermek, annál hatékonyabb. A kivehető készülék hordását gyakran követi rögzített készülék alkalmazása. Ez azért van, mert a kivehetővel nem lehet olyan finom fogmozgatásokat végezni, ezért a tökéletes végeredmény érdekében javasoljuk fix készülék behelyezését is.

  • A tinédzserkorfőként rögzített fogszabályozó készülék viselésére alkalmas időszak. Ekkor még az állcsontok növekedése, helyzete is befolyásolható kisebb mértékben.

  • Felnőttkorban is szép eredményeket lehet elérni fix (rögzített) készülékkel, a fogak ilyenkor is elmozdíthatók az állcsonton belül. A készülék a fogakon keresztül tulajdonképpen a csontra fejt ki erőhatást. A csont a nyomás hatására felszívódik, húzás hatására gyarapszik. Így a fog a nyomás irányába mozdul. Ez a mechanizmus bármely életkorban hatékonyan működik. Akár 20 éves, akár 50 éves páciensünk!